Bijna-zonsondergang weerspiegeld in landbouwplastic

Bijna-zonsondergang weerspiegeld in landbouwplastic

Over de fotograaf

Elmer Ralph Dinkelaar

Ik werd geboren in Zwolle, in 1958. Toen ik 9 jaar oud was, verhuisde mijn familie naar ‘t Harde, een dorp op de Veluwe. Als dertienjarige begon ik mijn eigen zwartwit foto’s af te drukken. Ik studeerde in 1983 af aan de Wageningen University met als hoofdvak voorlichtingskunde (na een ‘tussendoor-jaar’ aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg).

Door de jaren heen werkte ik als redacteur en uitgever en was ik eigenaar van een communicatiebureau (Limago). Fotografie en creativiteit vormden altijd een onderdeel van mijn werk en foto’s van mij verschenen in bladen, kranten en andere communicatiemedia. Sinds een aantal jaren richt ik mij uitsluitend op fine art fotografie, wat als een creatieve bevrijding voelt.

Met mijn vrouw en een van onze twee kinderen woon ik op een steenworp afstand van het schitterende Nationaal Park Weerribben-Wieden (vlakbij Giethoorn). Behalve van fotograferen houd ik van lezen, schrijven, figuratieve schilderkunst, beeldhouwkunst, natuur, opera, films, zingen, masseren en badminton.