Even bijkomen op het autokerkhof

Even een foto uit een fotoshoot die ik een tijdje geleden deed met een aankomend danseres. Ik ben geen modefotograaf, maar ik vind het wel bijzonder om te kijken of ik iemands karakter in een foto naar voren kan laten komen.

Fotoshoot op autosloperij

Deze shoot draaide om wat ik als haar kracht zie: op een leuke manier haar eigen gang gaan, zonder zich al te veel druk te maken over hoe anderen daar tegenaan zouden kunnen kijken. Ze is zelfverzekerd en ze heeft een zekere gratie en frisheid over zich. Door haar in dit autokerkhof te plaatsen wilde ik deze eigenschappen uit laten komen vooral door middel van het contrast met haar omgeving.

Wat mij boeit in deze foto is de manier waarop zij een natuurlijk onderdeel vormt van het autokerkhof (no offence given). Haar kleding vermengt zich heel mooi met de auto’s om haar heen. Zelfs haar ogen worden geaccentueerd door de donkere partijen in de foto. En toch behoudt zij een vleugje frisheid.
Al met al dus tevreden (en zij ook) over de compositie van de foto, de bijna-zwart/wit stijl, die al de donkere kleuren samenbrengt en de nadruk legt op haar gezicht (en haar benen) en het contrast tussen haar fluwelen frisheid en de smoezelige omgeving.

Deze foto werd genomen handheld (= zonder statief), met een 50mm lens, geen optische stabilisatie. De locatie was een autokerkhof in Steenwijk, op de ochtend van een bewolkte dag, 8 juli 2017.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *