Wat zie JIJ??

Ik vond het leuk hoe deze duidelijke, heldere foto zó multi-interpreteerbaar is: iedereen die ik laat zien, ziet iets anders, variërend ook met de kijkafstand. De doekbedekking maakt het mysterieus en nodigt je uit om te raden wat dit voorstelt. Het geeft ook een prachtige 3D-indruk en een grafische uitstraling die ik mooi vind.

Botanic garden, Botanicgarden, ElmerRalphDinkelaar, Engeland, Oxford, cloth, cover, doek, drapery, fineartnature, fineartprintsforsale, greenhouse, kaasdoek, kas, neopicturalisme, newpictorialism, painting-like, white, wit

Het doek beschermt en bedekt en schept ruimte voor interpretatie. Locatie: Oxford Botanic Garden | The cloth covers and protects and leaves you to your own interpretation (or fantasy).

Voor de collega-fotografen: de foto werd zonder statief gemaakt, terwijl ik iets omhoog keek, met een brandpuntsafstand van 70 mm, ISO 280, 1/500 sec, f/4.8. Het vergde wat experimenteren voordat ik de belichting goed had, zodat je alle gradaties in de witte sluier kon zien.

Ik nam deze foto in het voorjaar in de Oxford Botanic Garden in een kas (30 april 2018).

Wat ik fotografeerde was een beschermingsdoek dat over een plant hing (het spijt me dat ik de naam ben vergeten, het beeld maakte veel meer indruk op me dan de biologie – sorry, Oxford tuiniers).

Het eerste dat me trok waren al deze tinten wit en de manier waarop ze iets bedekten. Pas in de postproductie zag ik hoe multi-interpretabel de onderliggende plant bleek te zijn. Dus heb ik behoorlijk wat bijgesneden naar het deel dat dat het meest had: de tinten en het mysterie. Ik zorgde er ook voor dat de fijne textuur van het doek goed naar voren kwam. En ik drukte het uiteindelijk af op Hahnemühle Museum Etching, omdat dat de textuur nog meer deed opvallen en een 3D-schilderijachtig gevoel gaf (je wilt het aanraken).

Al met al ben ik een fan van deze foto omdat ik steeds nieuwe interpretaties hoor, die ik nog niet eerder had gezien / gehoord. En zelfs een paar stappen achteruit doen maakt dat je weer wat anders denkt te zien. Dat maakt het een opwindende foto voor mij. Dus geef je fantasie de vrije hand.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *